cursussen meubelmaken

cursussen meubelmaken

cursussen meubelmaken / fijnhoutbewerken

doel van de cursussen

In de Cursussen Meubelmaken leert u stapsgewijs de basisvaardigheden voor het op ambachtelijke wijze maken van meubels en interieurelementen.

werkwijze

Tijdens de lessen krijgt u uitleg over de gereedschappen inclusief het slijpen en onderhoud, houtsoorten, de manier van paren en afschrijven van hout, tekeninglezen en allerlei tips en handigheidjes. Regelmatig zal er een theoretische onderbouwing worden gegeven. Hiervoor wordt u enkele dagen van te voren een theorieles digitaal toegestuurd, zodat u de informatie kunt doornemen en de eventuele vragen kunt voorbereiden.

De nadruk bij deze cursus meubelmaken ligt echter op de ambachtelijke vaardigheden, waarmee u de meeste tijd zelf bezig bent. Uiteraard hebt u altijd de gelegenheid om vragen te stellen.

cursusblokken

3 keer per jaar start een cursusblok:

– augustus/september 2024
– december/januari 2024/2025
– maart/april 2025 enz.

 

Zie verdere info onder de betreffende cursus en klik vervolgens op ‘lees meer over ….’

basiscursus ambachtelijk meubelmaken / fijnhoutbewerken

Om een volleerd meubelmaker te worden is een degelijke basis vereist. U begint met een vakcursus meubelmaken waarin u de fijne kneepjes van het vak leert.

klik hier en lees meer over basiscursus meubelmaken >

vervolgcursus ambachtelijk meubelmaken / fijnhoutbewerken

Als vervolg op de basiscursus, gaan we in deze cursus de vaardigheden verder uitdiepen. Met het maken van houtverbindingen gaan we weer een stapje verder.

klik hier en lees meer over vervolgcursus meubelmaken >

gevorderdencursus ambachtelijk meubelmaken / fijnhoutbewerken

Na de vervolgcursus, hebt u de mogelijkheid om de gevorderdencursus te volgen. In deze cursus gaat u meer zelfstandig aan de slag met aangeboden tekeningen of een eigen ontwerp van een meubel of interieurelement.

klik hier en lees meer over gevorderdencursus meubelmaken >