docenten

docenten

Mathijs Heijkers

Bevoegd docent meubelmaken, eigenaar

Na mijn studie aan NLO de Nieuwe Leraren Opleiding, tegenwoordig Fontys PTH, 2e graads te hebben afgerond, heb ik gedurende elf jaar gewerkt als docent bouwtechniek en meubelmaken in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarna ben ik overgestapt naar het bedrijfsleven waar ik als zelfstandig ondernemer en later als projectleider werkzaam was in de architectenbranche.

Oog voor vormgeving, passie voor het meubelambacht en ervaring als ondernemer; het leek me een ideale combinatie om in 2015 te starten met een eigen fijnhoutatelier. Waarbij ik enerzijds mijn kennis en ervaring aan u kan overbrengen door het geven van ambachtelijke cursussen en anderzijds de mogelijkheid heb om zelf maatwerkmeubels te ontwerpen en vervaardigen voor particulieren en bedrijven.

Jan van Dooren

Bevoegd docent meubelmaken

Tijdens mijn studie welke parttime plaatsvond, heb ik mijn opleiding MBO en HBO gecombineerd met het vak leren in de praktijk.
Na 9 jaar werkervaring bij een 3 tal verschillende meubelbedrijven, ben ik in 1981 gestart in het MBO, nu SummaCollege te Eindhoven. Daar heb ik zowel praktijklessen als theorielessen verzorgd voor de BBL en BOL opleidingen.
Thans ben ik gepensioneerd maar neem ik als examinator praktijkexamens af in het MBO.

Het geeft veel voldoening om te zien hoe enthousiast mensen worden bij het vervaardigen van allerlei houten producten, met verbindingen die handmatig zijn vervaardigd.
Door de liefde voor het meubelvak en het werken in het MBO heb ik met veel plezier 40 jaar lang twee passies kunnen samenvoegen, dit kan ik blijven doorzetten door het geven van deze cursussen.

Rinus Pennings

Bevoegd docent meubelmaken

Als broekie van 16 jaar startte ik na de LTS Meubelmaken bij een interieur-/keukenbouwer. Daar werd vooral met plaatmateriaal gewerkt. Na verloop van tijd ben ik overgestapt naar een bedrijf waar men klassieke, massief eiken meubelen op maat maakte. In die periode studeerde ik naast mijn werk aan de Pedagogische Technische Hogeschool (PTH). Met het 2e graads diploma bouwtechniek en meubelmaken op zak, verliet ik het bedrijfsleven en ging aan de slag als docent in het MBO. Dat heb ik 38 jaar lang met enorm veel plezier gedaan.

Als docent en als lid van de landelijke schrijfgroep voor lesmateriaal heb ik aardig wat lesmateriaal ontwikkeld. Een mooie manier op invloed uit te oefenen èn bij te blijven als docent. Mijn pensionering in 2021 was niet zozeer het einde van een loopbaan, eerder een doorstart op kleine schaal. Ik ben namelijk graag onder de mensen, kan niet zo best stilzitten en krijg energie van het overbrengen van het mooie vak van meubelmaker aan enthousiaste deelnemers.