recensies

recensies

cursus ervaringen

Hieronder leest u de ervaringen van mensen die onlangs een cursus hebben gevolgd bij heijkers fijnhoutatelier:

“Leerzame en leuke lessen over het werken met hout als beginner. Je leert alle tools kennen en past het direct toe op het maken van een product. Hierin ben je vrij om op je eigen tempo aan de slag te gaan en staat de docent voor je klaar om waar nodig uitleg te geven en ondersteunen.”
-Ward-
Helaas moet ik de vervolgcursus voor nu aan mij voorbij laten gaan maar ik kom graag in de toekomst als de tijd het toelaat, terug om deze alsnog te volgen.
Bedankt!
Plezier in het werken met hout had ik al, maar door de vakkundige en enthousiaste uitleg van Matthijs is die alleen maar toegenomen. Ik heb veel praktische zaken geleerd. Door de uitleg, maar zeker ook door het zelf te ervaren tijdens de training. Een echte aanrader voor iedereen die graag met hout bezig is en nog veel wil leren !
-Jeroen-
“Ik heb met heel veel plezier de houtcursus gevolgd. Mathijs is een gedreven docent die de lesstof goed uit kan leggen. Het zelfstandig werken in mijn eigen tempo vond ik erg fijn met daarbij de begeleiding van Mathijs. Ook erg leuk om na een cursus periode iets tastbaars mee naar huis te kunnen nemen, dankjewel!”
-Erik-
Ik vond het een erg leuke en leerzame cursus! Rinus legt goed uit, doet dingen voor en geeft op een leuke manier feedback. De opdracht om een gereedschapskistje te maken is een mooie afsluiting van blok 1!
Ik ga volgende maand verhuizen naar Wageningen. Anders zou ik zeker doorgegaan zijn met blok 2. Ik ga in de buurt van Wageningen op zoek naar een vervolgcursus.-Rex-

Niet gehinderd door enige vakmanschap kennis op jouw cursusgebied kwam ik een hele poos geleden bij je op cursus.Na mijn werkzame leven hoopte ik op houtgebied wat stapjes te kunnen zetten voor de hobby zoals dat heet.
Zeker voor wat betreft het maken van allerlei houtverbindingen keek ik uit naar de cursus.
Je lessen in veilig omgaan en het goed verzorgen van gereedschappen pas ik wekelijks toe, ook bij het werken met steigerhout.
Een schone werkbank en vooral niet gehaast werken blijken belangrijk. Maak en volg je werktekeningen.
Werk precies, een mm afwijking is al erg veel, zeker in kleine werkstukken, ik zal het nooit vergeten!
Ook het gebruik van jouw professionele gereedschap geeft een meerwaarde. Thuis heb ik inmiddels ook het eea opgewaardeerd, wat zeer helpt.
Al met al veel praktische tips die je eindresultaat verbeteren. Dit alles met een geduldige, fijne en duidelijke uitleg.
Uiteindelijk heb ik 3 cursussen gevolgd, alle met enorm veel plezier. Voor mij was het pure ontspanning in heel leuke groepen.
Ik mis het nu al……Een meubelmaker ben ik niet geworden, die kwaliteiten bezit ik simpelweg niet.
Maar wel een meer zelfverzekerde amateur timmerman die stapjes heeft gezet en allerlei dingen, die voor de cursus echt niet gingen lukken, nu met een net resultaat afrondt. En dat geeft mij telkens weer een keigoed gevoel!
Een ieder die overweegt een cursus bij Mathijs te gaan volgen kan ik het alleen maar aanbevelen, succes!!
-Leo-

“De lessen waren prettig en leerzaam. Wat ik vooral fijn vond, is dat ik het op mijn eigen tempo kon volgen zonder dat er druk achter zat. Mathijs legt de zaken helder en met geduld uit. Er hing een gemotiveerde én relaxte sfeer in de verschillende groepen die ik heb meegemaakt. Deze cursus is een aanrader!”
-Lonneke-

In deze cursus krijg je goede instructies maar leer je vooral door te doen, met heel goede faciliteiten en in een prettige sfeer. Jan is een goede en fijne leraar. Al met al heel leerzaam en ook erg leuk om te doen. Gaandeweg leer je ook wat anderen kennen met dezelfde belangstelling.
-Paul C.-

Gestructureerd leren werken met hout. Openbaring van verschillende technieken. Nuttige aanwijzingen bij de uitvoer. Ik vond het heel leerzaam en tegelijk ontspannend, zeg maar gewoon Zen. Ik kan nu met gereed zelfvertrouwen mijn houten zeilboot aanpassen, waar ik dat nodig vind.
-Paul-

Dank je wel voor de foto, maar vooral voor het beter leren kijken, geduld krijgen en blijven meten en verbeteren. Ik heb de cursussen als zeer leerzaam ervaren. Mathijs je bent een geduldige leraar die alles ziet en een leerling helpt beter te worden. Ik ben hierdoor gegroeid in preciezer werken, met minder geen genoegen nemen en ook acceptatie dat er iets fout kan gaan. En dat laatste zie je direct in hout.
-Tonnies-

Ik vond de cursus zeer leerzaam. De opbouw van de lessen is logisch en duidelijk. Met de werkbeschrijving kun je goed uit de voeten. Ik heb heeeeel veel geleerd, niet alleen over hout en de verschillende gereedschappen, maar ook over mezelf. De laatste 4/5 lessen vond ik het leukst, omdat je dan al een beetje kennis hebt over hoe het hout werkt en hoe je het het beste kan behandelen waardoor ik er ook meer van kom genieten.

-Jurien-

“De basiscursus ambachtelijk meubelmaken is mij onwijs goed bevallen. Mathijs is zeer kundig in zijn uitleg en neemt rustig de tijd om het nog een keertje uit te leggen indien nodig. Het is puur vakwerk en ik ben blij dat ik de basisbeginselen van het ambachtelijk meubelmaken bij Mathijs heb kunnen leren. Het is een fijne werkplek met een ontspannen sfeer. Ook mijn medecursisten verdienen lof voor hun enthousiasme, inzet en positiviteit. Ik kom graag weer terug voor de vervolgcursus.”
-Bob-

Yes, eindelijk een hout cursus doen. Dat waren mijn eerste gedachten.Begin gewoon bij de basis en eindig bij gevorderde. Zo gezegd, zo gedaan.En toen ik begon leek het zo simpel, totdat ik mijn eerste stukje hout ging bewerken, oei dat is toch niet wat ik er van gedacht had.Dat kleine stukje hout op maat maken bleek toch iets ingewikkelder dan ik dacht.En dat was ook zo met de volgende werkstukken het geval.Gelukkig hoefde ik dat niet alleen te doen, Mathijs is een goede leraar.
Stap voor stap legt hij je uit wat je moet doen en natuurlijk staat dat ook goed in het lesmateriaal. Maar de uitleg van Mathijs is dan nog iets duidelijker waardoor je zekerder wordt zodat het “moeilijke werkstuk” passend en goed in elkaar komt te zitten. En wat je helemaal niet moet missen zijn de overheerlijke koekjes in de pauze. Ik verklap even niet wat je bij de koffie of thee krijgt, maar als je dat mist verlies je een dag in de week, erbij blijven dus. Mathijs is een fantastische geduldige man. Die ook een oplossing weet als je werkstuk niet de schoonheidsprijs wint.

Mathijs, bedankt voor je goede uitleg en samenwerking.

-Huub-

Na 12 weken kan ik met zekerheid zeggen dat ik erg blij ben met mijn keuze, om hier een houtbewerkingscursus te volgen. De uitleg was duidelijk en bij hulp kon je altijd bij Mathijs terecht. Een unieke kans om in een select gezelschap de kneepjes van het vak te leren. Aanrader!

-Joris-

Toen bij mij een jaartje geleden het gevoel begon te kriebelen dat ik een ‘oude liefde’ weer wilde oppakken ben ik op internet gaan surfen op zoek naar houtbewerking cursussen in de omgeving van Eindhoven. Ik kwam al gauw op de site van Heijkers Fijnhoutatelier & Educatie terecht en bij het lezen van het cursus aanbod werd mijn enthousiasme alleen maar groter.Mezelf meteen aangemeld voor de beginners cursus en na het afronden van dit eerste blok meteen doorgegaan met de gevorderden cursus. Ik had van tevoren niet bedacht wat er allemaal bij het verwerken van hout tot b.v. een opberg kist of een gereedschapskistje komt kijken, de benodigde precisie en focus zijn enorm. Maar dankzij de vakkundige hulp en begeleiding van Mathijs laat de cursist zich tot ongekende prestaties brengen, ik had in ieder geval niet gedacht dat ik in staat zou zijn om al zo snel een werkstuk te maken.
Uiteraard is het niet alleen de vakkundigheid van Mathijs maar ook de kleinschaligheid en de gezelligheid en vooral niet te vergeten, de heerlijke speculaasjes bij de koffie die het allemaal zo aangenaam maken.
De cursussen van Mathijs hebben me dusdanig geïnspireerd dat ik heb besloten om een vervolg opleiding te gaan starten. Al met al een aanrader voor wie zichzelf wil challengen door eens iets heel anders te gaan doen buiten de dagelijkse werkzaamheden, wat die ook mogen zijn.
Bedankt Mathijs voor de prachtige leerervaring en de gezelligheid!

-Lisette-

De cursussen die ik gevolgd heb laten mooi de weg zien die je met hout kan bewandelen.  Waar de nadruk in de beginnerscursus ligt op leren werken met materialen om daarmee verbindingen in het hout te kunnen maken. Heb je in de vervolgcursus die verbindingen nodig om een heel mooi werkstuk tot stand te brengen. In de gevorderde cursus heb ik vooral geleerd om zelfstandiger te werken en  oplossingen te bedenken voor problemen. Mathijs, de werkmeester, is altijd op de achtergrond aanwezig om je bij te staan of je oplossingen aan een kritische noot te toetsen. Met humor en vakmanschap kan deze oud docent het niet laten je regelmatig even terug te koppelen dat je toch even moet letten op de paring en bij het maken van de verbinding eerst het gat en daarna pas de pen te maken.
De machines die nodig zijn bij de werkstukken krijgen ook allemaal de benodigde uitleg. Als je dan uiteindelijk denkt klaar te zijn volgt de onvermijdelijke opmerking: nog even de kantjes breken en je bent klaar.
Bedankt Mathijs voor de heerlijke uurtjes zagen en schaven. Het resultaat mag er wezen!”

-Harrie-

“Ik heb erg genoten van de beginnerscursus.Natuurlijk zou ik kunnnen zeggen dat het gezellig is en didactisch goed in elkaar steekt, maar het grootste compliment is dat ik nu al spijt heb van het half jaar pauze dat ik neem na deze cursus. Liever was ik meteen al verder gegaan met de gevorderden cursus! Tot September”

-Mark-

“De vrijdagen dat ik de cursus gevolgd heb zijn nooit meer hetzelfde . Ik kijk er met veel plezier op terug en ben zelf actief geweest. Ik ben nu nog bezig met de hamer maar heb eerst op mijn gemak een kistje gemaakt. Ik zal een foto sturen. Topdagen waren het! Ik heb veel geleerd in deze cursussen. Mathijs is een zeer deskundig en sympathieke cursus(bege)leider. Ik heb voortaan voldoende kennis en vertrouwen om zelf aan een klus te starten. En heb vele ideeën opgedaan waar ik nog mee aan de slag wil.”

-Tijn-

“Ik moet helaas even passen om voor de nieuwe cursus in te schrijven.
Ik vind dit heel jammer en hoop dan ook in een later stadium alsnog verder te kunnen gaan.
Alvast bedankt voor de leuke, inspirerende en leerzame lessen.”

-Roel-

“Mathijs bedankt voor je aandacht, geduld en je interesse. Ik vond beide cursussen erg leerzaam. De uitleg in de cursusmap is helder, in de te maken werkstukken komen veel verschillende technieken terug en de theorielessen sluiten daar goed bij aan. Ik heb er veel van opgestoken. Maar je lessen zijn vooral erg leuk! Gelijkgestemde medecursisten, je persoonlijke aandacht, lekkere koffie, zelfgemaakt gebak, koekjes en verzoeknummertjes maken een erg fijne en ontspannen sfeer.
Bedankt daarvoor.  Ik wens je veel succes.”

-Otto-

“De cursus heb ik in het algemeen als zeer prettig en ontspannen ervaren. De sfeer was prima. Alle cursisten waren gedreven met als inzet: beter in staat kunnen zijn om met handgereedschap een deugdelijk product te maken. Het materiaal, op papier, en het gereedschap was uitgebreid en van prima kwaliteit. Persoonlijk had ik op sommige punten iets meer begeleiding willen hebben bij een bepaalde handeling die ik nog niet ervaren had, ook al zat ik op de ‘gevorderde’ cursus. Jij moest je aandacht verdelen tussen ‘beginners’ en ‘gevorderden’ en de beginners waren in de meerderheid, dat snap ik. Ook had ik zelf om hulp kunnen vragen als ik dacht het nodig te hebben, dus ik zoek mijn ‘probleem’ ook bij mezelf. Een rustige afwerking van de kist kwam wat in het gedrang. Maar goed, ik heb toch veel geleerd en dat is het belangrijkste geweest. In Frankrijk kan ik vervolgens in alle rust het een en ander gaan maken.
Hartelijke groet,”

-Cees-

“Ik heb met ontzettend veel plezier deelgenomen aan twee cursussen bij Mathijs Heijkers. Veel geleerd in een prettige sfeer onder geduldige en kundige leiding van Mathijs. Ik kijk nu al uit naar de volgende cursus.”

-Henny-

“Ik heb de cursus als heel interessant en leerzaam ervaren. Ik heb de 3 opeenvolgende cursussen gedaan. In de eerste cursus gaat het echt om de basis en bij elke opeenvolgende cursus leerde weer iets moeilijkere technieken gebruiken.
Mathijs is een deskundige en geduldige leraar die iedereen op helpt op de manier die zij/hij nodig heeft. Kan iedereen die wil leren houtbewerken Mathijs van harte aanbevelen!”

-Garret-

“Ik heb de cursus als heel plezierig ervaren en heel leerzaam. Ik ben ook heel blij dat ik begonnen ben met de beginnerscursus. Ik had van mijzelf de indruk dat ik goed kon omgaan met hamer en zaag. Op de cursus heb ik echter een heleboel handigheidjes geleerd waar ik nu al veel plezier van heb. Verder vind ik de opgedane informatie over materiaal en gereedschap (en hoe dit te onderhouden) heel nuttig. Kortom een echte aanrader voor elke klusser!
Opvallend vond ik het enthousiasme waarmee de cursisten elke week bezig waren. Iedereen was ruim op tijd en was tot het einde fanatiek aan de slag.”

-Harry-

“De cursus is voor mij erg leerzaam geweest, omdat ik beroepshalve nooit met werktekeningen  en houtbewerkingsvaardigheden te maken heb gehad. Het lesmateriaal was duidelijk en goed opgebouwd. Jouw tips (theoretisch en praktisch) tijdens de cursus waren zeer helpend. Het was erg prettig om met uitstekend gereedschap te kunnen werken. Tot slot heb ik ook geleerd om niet te snel te werken. Tijd nemen om het werkstuk op te bouwen.
Nogmaals bedankt.”

– Jos –

“Mathijs is een zeer kundige en fijne docent. Ik heb al heel wat geleerd tijdens de 2 cursusblokken die ik heb gevolgd. Ik pak in de winter graag de draad weer op, want houtbewerken is echt heerlijk om te doen!”

-Fransje –

“Net de basiscursus afgerond! Mathijs weet als geen ander te inspireren, zijn cursisten warm te maken voor het vak. Hij combineert op unieke wijze zijn vakkennis en warm contact tot een zeer fijne, leerzame en succesvolle ervaring. Leuke en enthousiaste medecursisten! Een aanrader voor iedereen die graag de handen uit de mouwen steekt om een eeuwenoude ambacht onder de knie te krijgen! Bedankt, Mathijs, voor de fijne cursusavonden!”

-Joris-

“Omdat ik in de voorgaande drie cursussen zoveel heb geleerd, ga ik na de vakantie graag verder met nog een vervolgcursus.Mathijs geeft met veel vakkennis les op een betrokken, warme en motiverende wijze! De werkplaats in Boxtel is goed ingericht en er kan worden gewerkt met de daar aanwezige gereedschappen, die van goede kwaliteit zijn. Het contact met de medecursisten is zeer prettig en werkt motiverend. Een aanrader voor mensen die vanuit gedegen handwerk het houtbewerken onder de knie willen krijgen!”

-Renke-

“Vijf sterren!
Mathijs is een echte vakman en een uitstekende leraar.”

-Stefan-

“Ik heb Mathijs ervaren als zeer deskundig, enthousiast en geduldig.
Zijn lessen zijn zeer leerzaam. Aanrader!”

-Barend-